Avui, 25 d’abril de 2016, fa un any del gran terratrèmol que va causar la mort de 9.000persones i que va destrossar milers de llars al Nepal. Un any en el que ongs de tot el món, voluntaris, gent del pais, organitzacions internacionals, etc… han estat treballant en un procés de reconstrucció que segurament durarà encara molt de temps.

A Petit Món, seguim també colaborant en aquest procés de reconstrucció centrant-nos en el poble de Tupché a on, des de desembre, ens hem trobat amb certs problemes burocràtics que habien paralitzat la reconstrucció del hostel per a nens invidents fins ara. Finalment, sembla que el procés torna a encarrilar-se i que en breu, disposarem de la llicència i permis per a seguir amb el treball iniciat.

Mentres i durant aquests últims mesos, hem centrat els nostres esforços en la creació d’una cooperativa per a la fabricació de BTC (Blocs de Terra Comprimida) amb la que poder beneficiar a tot el poble i la gent implicada en aquest projecte. La màquina i tota la instal·lació e infraestructura per a la producció de BTC’s es deixarà a la comunitat i serà propietat de la cooperativa que es creïi.

Els blocs aniran acompanyats d’un certificat de garantia de qualitat i duresa que dona la Universitat de Tribuvan després de fer els tests convenients pel nostre amic i tècninc Francesc Massó de Recoop Nepal.

Actualment, els arquitectes Daniel e Imanol, juntament amb una altra companya i voluntaria, la Carolina, estan enssenyant a un grup de 7 dones a produir els BTC’s. Les tècniques que se lis enssenya són anti-sísmiques. Alhora, Dani e Imanol, estan preparant un llibre a on se lis explicarà en nepalí el que se lis enssenya a les classes pràctiques. Creiem que el projecte que s’està creant serà molt bo per la comunitat i esperem que beneficïi a molts, tant per guanyar-se la vida  com per reconstruir les seves llars.

Per aquells que esteu interessats en saber més sobre aquest projecte, recordar-vos novament que podeu trobar més informació al Facebook oficial del nostre arquitecte (https://www.facebook.com/art23architect), Daniel Tejedor on va detallant tots els progresos que es van fent.