Proyectes d’ajut social a Kalimponglogopcht

(Paramita Charitable Trust)

 

mapa-kalimpongKalimpong és una petita ciutat a 1.250 m d´alçada que pertany al districte de Darjeeling a l´est de l´Índia. En aquest preciós indret on el clima és força benigne va ser on el RinpocheJamgon Kongtrul Tercer va decidir establir, sota l´entitat Paramita Charitable Trust, una sèrie de projectes per ajudar els més desfavorits, entre els quals destaquen:

avis

La Jamgon Kongtrul IIIrd Memorial Home Una llar per a gent gran indigent i nens orfes on hi conviuen ambdues generacions de forma harmoniosa i plàcida com una gran família.

El centre es va establir l´any 1995 seguint els desitjos del Rinpoche Jamgon Kongtrul Tercer al veure, uns anys abans de la seva mort, la situació de la gent gran desemparada de Lava, una petita població pròxima a Kalimpong.

Alguns dels nens de la casa

Alguns dels nens de la casa

En aquest indret, molta gent gran es guanyava uns diners trencant pedres per a la construcció de carreteres fent que el seu estat de salut fos precari i sense cap tipus de respecte per la societat. Això el va motivar a voler crear aquesta llar on aquests avis i àvies poguessin gaudir d´unes condicions dignes de vida cobrint totes les seves necessitats bàsiques.

Més endavant, l´any 1997, de forma casual, va ser quan van començar a acollir també nens orfes al veure que la relació entre ambdues generacions d´edat era força beneficiosa tant pels grans com pels petits.

eye-centre1

Entrada de la clínica

La Jamgon Kongtrul Eye Centre- Una clínica fundada l´any 2004 per tractar totes les malalties que causen la ceguesa en la majoria dels casos curables.

És molt comú en aquestes zones de l´Himalaia que la gent pateixi de cataractes a edats molt tempranes a causa de la forta incidència dels rajos solars i una total desprotecció dels ulls. La manca d´una bona alimentació i higiene agreugen encara més aquests problemes visuals.

Com tota la resta de projectes socials de l´organització, la Jamgon Kongtrul Eye Centre pretén donar tractaments gratuïts a tots els pacients sense recursos que ho necessitin i ajudar a restablir així no només el sentit de la vista sinó també en la majoria dels casos una situació familiar que d´una altra manera es veuria totalment destructurada i marginada.

Nens-Jamgon-Kongtrul-School

Alumnes de l’escola

La Jamgon Kongtrul IIIrd Memorial School- Una escola per a nens orfes que es va fundar l´any 1997 amb l´objectiu de donar una bona educació als nens orfes o amb manca de recursos econòmics de la regió de l´Himalaya.

Cadascun d´aquests projectes està supervisat i controlat per la Paramita Charitable Trust amb l´ajut de nombrosos benefactors arreu del món i l´esforç personal dels qui comparteixen els ideals humanitaris del Rinpoche Jamgon Kongtrul IIIrd.

a-una-de-les-aules_b

Una de les aules de l’escola

 

La Fundació Privada Petit Món després d´un coneixement directe dels projectes duts a terme per aquesta entitat i dels qui ho gestionen ha decidit col·laborar amb ells per a la millora d´aquests tres projectes així com per a la seva ampliació: una nova residència pels nens que assisteixen a l´escola i que no tenen una llar on viure o que viuen a massa distància per a poder assistir al col·legi diàriament.

Fitxa de la Col·laboració:

Inici: Febrer de 2009

Estat: Actiu. Estem fent donacions per l´ampliació d´aquests projectes.

Visites de supervisió:

Jul 09- Millores a la casa i a l’escola noves aules i laboratori.

Gen 10- Estada amb els nens i grans de la casa.

Jul 11- Construcció d’un nou edifici per a l’ampliació de la clínica d’ulls.

Jul 14- Supervisió ampliació clínica ja finalitzada i en funcionament.

Coordinador/a: Lluïsa i Núria Carbó (Petit Mon)/Thinlay Ngodup (Paramita Charitable Trust)

ONG local: Paramita Charitable Trust

Vols ajudar en qualsevol dels projectes de Kalimpong?

Pots fer-ho directament a través de la web de la Paramita Charitable Trust.

ANAR A LA PÁGINA