Nuestros Pequeños Hermanos

NPH-Haití, Projecte Llar de St. Louis i suport operacions quirúrgiques a l´Hospital de San Damien

NPH (Nuestros Pequeños Hermanos) és una ONG fundada l´any 1954 pel pare William Wasson d´Arizona amb l´objectiu de donar una llar i un futur prometedor a nens i nenes orfes, abandonats o en situació d´extrema pobresa de la zona de Llatinoamèrica i el Carib. Aquesta ONG porta treballant a Haití, un dels països més pobres del món, des de l´any 1988. Des de llavors, NPH i tot l´equip humà que hi treballa s´ha distingit pel seu gran compromís amb la població haitiana en tots els projectes que ha dut i segueix duent a terme.

És per aquest motiu que la Fundació Petit Món va decidir col·laborar amb NPH Haití ajudant en dos projectes que NPH va iniciar arran del greu terratrèmol del 12 de gener de 2010: la construcció i posada en marxa de la llar de St. Louis i el finançament d´operacions quirúrgiques a l´Hospital de St. Damien a la localitat de Tabarre (a prop de la capital, Puerto Principe) .

La llar de St. Louis es va crear amb l´objectiu de condicionar una àrea segura i confortable per a tots els nens/es identificats definitivament com a orfes des dels 12 campaments de dia del programa “Angels of Light” aixecats també amb ajut de NPH. Aquesta llar es va construïr sobre un terreny, propietat de NPH, situat a la localitat de Tabarre. Es van aprofitar i condicionar contenidors d’ajuda humanitària, possant-los portes, finestres i el mobiliari necessari perquè esdevinguèssin dormitoris per a les nenes mentre els nens vivien, provisionalment, en tendes de campanya habilitades dins del mateix recinte.

nens-haiti

Nens en un dels campaments de AOL

 

GRUP-FOTOS22

Entrada al hospital de San Damien y vista de la sala de cirugía.

imatge-web11

Vista de la Llar St. Louis abans (Juliol´10) i ara (octubre´10)

grup-fotos

Amb els primers nens provinents dels campaments “Angels of Light”

Nens i nenes de totes les edats a partir de 6 anys conviuen en aquesta nova llar, reben 3 menjars diaris, atenció mèdica i fan activitas recreatives que els ajuden a recuperar-se de tot el trauma emocional i psicològic que han patit des del terratrèmol.

GRUP-FOTOS3

Dinant en una de les tendes de la Llar

Amb l´aportació de Petit Món es va aconseguir adequar el terreny i cimentar-lo, construir un mur de protecció i torres de seguretat, condicionar els contenidors-dormitoris, subministrament elèctric i aigua potable, creació de banys, teulades exteriors, en definitiva, tot el que era bàsic per a crear una llar en la qual aquests nens i nenes estiguin segurs i visquint en un ambient digne, alegre i de tranqui·litat.

L´hospital pediàtric de San Damien es va fundar l´any 2006 a Tabarre. L’especialitat principal de l´hospital és el VIH/SIDA, tuberculosi, desnutrició i càncer de nens/es greument malalts. Les seves instal·lacions acullen també fins a 120 pacients interns i més de 100 nens són visitats diàriament de forma externa. Arran del terratrèmol, una de les àrees que ha vist més incrementada la seva activitat ha estat la quirúrgica en la qual les operacions, en especial per trauma, van augmentar de forma dramàtica.

Les operacions quirúrgiques practicades a l´Hospital de San Damien que Petit Món va ajudar a finançar eren operacions de casos greus que requerien una atenció urgent i de les quals els malalts no es podien fer càrrec. Amb l´aportació que vàrem fer, vam cobrir totes les despeses que comporten sis operacions al mes amb tot el que això implica (despeses preoperatori, intervenció quirúrgica, ingrés clínic, medicació, etc.) durant sis mesos.

“Puedes ser una simple persona para el mundo, pero también todo el mundo para un niño”  Padre William B. Wasson

Fitxa de la Col·laboració:
Inici: Juliol 2010.

Estat: Col·laboració finalitzada en aquests 2 projectes.

Finalització: Gener 2011.

Coordinador/a: Lluïsa y Núria Carbó (Petit Món)/Xavi Adsarà (NPH España)

Comentaris: Fruit d´aquests dos projectes, NPH i Fundació Petit Món segueixen col·laborant i ajudant-se de forma constant amb qualsevol iniciativa social que es promou des de qualsevol d’ambdues entitats (pisos d’ acollida, concerts i actes benèfics…)