La NDA, Rehabilitació dels Banys de l´Àrea de Discapacitats a Jorpati  

grup-NDA

Petit Món amb els amics de la NDA

El juny de 2008, durant la construcció de la casa d’acollida Sano Sansar, vam decidir destinar una part del nostre temps i recursos a la millora del recinte de discapacitats situat dins de l´àrea de l’Hospital Ortopèdic de Jorpati, a Katmandú.

En aquest recinte, hi ha dos barracons (un per a les dones i un altre per als homes) on hi viuen, amb el suport de la NDA (Associació Nacional de Minusvàlids del Nepal), un grup de dones i homes amb problemàtiques tan diverses com la paràlisi, la ceguesa o la sordesa.

Al costat d’un grup de joves voluntaris catalans, vam arreglar sostres, llums, ventiladors i cortines; vam realitzar una neteja profunda i vam donar unes quantes capes de pintura als malparats barracons.

Va quedar pendent la reforma dels banys i lavabos, unes instal·lacions en molt mal estat: no hi havia dutxes i les aixetes i lavabos no funcionàven. A més, els serveis no estàven adaptats per a gent amb discapacitats.

Quan vam sortir d’allà vam decidir fer un nou projecte: la reforma integral dels banys i lavabos de l’àrea de discapacitats de Jorpati, que inclouïa canonades i desguassos nous, enrajolat de parets, canvi de sanitaris…

Un home només té dret a mirar a un altre cap avall , quan ha d´ajudar-lo a aixecar-se” Gabriel García Márquez

Fitxa del Proyecte:
Inici:  Juliol 2008.
Estat:  Actiu. 
Coordinador/a:  Petit Món.

Comentaris: La reforma dels banys va finalitzar al Dec. 2009. Continuem amb el manteniment i neteja de les instal·lacions així com amb la compra de productes d’higiene personal.

Banys-dones

Banys dones (abans i després)

Banys-home

Banys homes (abans i després)