Casa d’acollida Petit Món

 

Després de treballar durant tres anys en diferents iniciatives localitzades a l’estranger, volem posar en marxa nous projectes destinats a ajudar localment. El primer neix amb l’adquisició d’una finca a Barcelona per a ús social.

Pisos d´acollida

L’objectiu és convertir la finca en “la casa Petit Món” per oferir allotjament a famílies desplaçades temporalment com a conseqüència de l’hospitalització d’un infant o familiar proper, en un hospital de la zona.

L’hospitalització d’un nen implica sempre una desestabilització de la família. Si sumem el desplaçament geogràfic i les despeses econòmiques, el desgast emocional és molt més gran.

Poder disposar d’un lloc on descansar, dormir, cuinar i distreure’s de l’ambient hospitalari, poder fer vida de família, rentar la roba, estar en contacte amb d’altres amb una situació semblant, pot ajudar molt.

casa-petit-mon-6

Planell de l’edifici

La casa Petit Món ha de ser un lloc on tant les famílies com els infants puguin sentir-se com a casa i per poder afrontar el seu tractament en les condicions més agradables possibles i sense una despesa econòmica.

Allotgem les famílies que ho necessiten en coordinació amb els serveis d’assistència social de diferents institucions amb les quals hem establert acords de col·laboració (Hospital Sant Joan de Déu, Hospital Clínic, Hospital Vall d’Hebron, Hospital de la Santa Creu i Sant Pau…). Així com en col·laboració amb d´altres entitats com Adda, Infància Solidaria i NPH (Nuestros Pequeños Hermanos).

casa-petit-mon-2

Emmanuel i la seva mare Linda (Nicaragua)

Podem donar acollida fins a 10 famílies simultàniament. Un total de 22 persones. Tenint en compte una estada mitja de dues setmanes, les previsions són poder donar suport a unes 200 famílies anualment.

S’habiliten 4 pisos en total. Dos d’ells són apartaments de dues habitacions, bany, cuina i saló, pensats per una família de 4 membres o dues famílies de 2. I els altres dos pisos són més grans, de tres habitacions amb el seu propi bany on diferents famílies compartiran els serveis comuns de cuina i menjador-saló. La casa està localitzada al c/Torrent de l´Olla, 49. La situació al barri de Gràcia, les comunicacions de transport públic i la proximitat amb els principals centres hospitalaris, fan de la casa un lloc molt idoni per a les famílies.

 

Tenim una persona amb dedicació exclusiva al projecte. És la responsable de fer l´acolliment de les famílies, donar les claus, explicar les normes, fer la neteja dels pisos i realitzar el manteniment de les instalacions.

Les principals despeses del projecte són els subministraments d´aigua, llum i gas així com els productes de neteja, manteniment i parament de les llars, despeses que còrren a càrrec de la Fundació i també gràcies a les donacions de les families acollides i entitats amb les que hi col·laborem.

“Tothom tracta de fer grans coses, sense adonar-se que la vida es compon de coses petites”

Frank Clark

Fitxa del Projecte:
Inici:  Març 2011.
Estat:  En funcionamient.
Finalització:  Indefinida.
Coordinador/a:  Petit Món.

Comentaris: Vàrem començar amb la fase de rehabilitació i adaptació de les instal·lacions de la casa. Vàrem establir convenis de col·laboració amb els diferents hospitals de referència. La casa es va inaugurar el juny de 2013, tot i que des d´abril ja teníem un dels pisos en marxa i en període de proves. Actualment, els quatre pisos estan en ple funcionament.

casa-petit-mon-3

Localització de la finca

Vols ajudar-nos en aquest projecte?

 

Contacta amb nosaltres